***       Водещите вечерни новини       на 3 октомври 

...
   ***   
   Водещите вечерни новини   
   на 3 октомври 
Коментари Харесай

Водещите новини! Опозицията в БСП иска оставката на Корнелия Нинова, тя отказва. Руската Дума одобри новите граници


   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 3 октомври    

 

Вътрешната съпротива в Българска социалистическа партия внася подписка с искане за привикване на ексклузивен пленум на столетницата, поради ниските резултати на партията на вота.

Над 70 са членовете на левицата подписали се под това искане.

***

***

Все отново Василев позволи, че има сюжет, при който Политическа партия и ГЕРБ може да ръководят дружно, само че акцентира, че това би могло да се случи единствено тогава, когато партията се прочисти от хора като водача ѝ.

***

„ …визирайки изявление от 3 септември на водача на ГЕРБ и някогашен министър председател Бойко Борисов по отношение на цената на горивата: " Ако сме в държавното управление още на 3 октомври рафинерията (Лукойл Нефтохим) ще работи за БЕХ на ишлеме и бензинът пада незабавно с 1-1,2 лв. ".

***

ГЕРБ - Съюз на демократичните сили печели предварителните парламентарни избори с 25.33% от вота в страната. За тях са дали своят вот 634 649 гласоподаватели.

***

Като победили в изборите, от групировката на ГЕРБ-СДС ще разполагат с най-вече народни представители – 67, следвани от " Продължаваме Промяната " с 53-ма депутати.

След тях се подреждат Движение за права и свободи и " Възраждане ", надлежно с 36 и 27 депутати.

***

Щом и Кадиров се присмива…

***

Последните две години Валерий Митко беше под домакински арест и трябваше в края на годината да се яви пред съд за преразглеждане на мярката му.

Това е третият случай в последните две години, при който академик, наказан или упрекнат преди този момент в държавна измяна, умира.

***

Комитетът по държавното строителство и законодателство на Държавната дума поддържа плановете на федерални конституционни закони за приемането на Донецката и Луганската национални републики, както и на Херсонската и Запорожката област в състава на Руската федерация.

***

Крал Чарлз III и кралицата консорт Камила посетиха през днешния ден Шотландия за първата си обществена демонстрация след края на траурния интервал по отношение на кончината на кралица Елизабет II, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР